Klasa II b uczestniczyła w warsztatach cukierniczych na terenie Firmy Consonni.
Folwark Kamyk powstał w 2012 r., aby propagować zdrowe, tradycyjne jedzenie w towarzystwie rodziny i przyjaciół, wszystko zgodnie z ideą Slow Food, której członkiem jest CONSONNI.
Na terenie tradycyjnego, wiejskiego skansenu powstały chaty tematyczne, w których odwiedzający mogą uczestniczyć w przygotowywaniu posiłku oraz zjeść pieczone mięsiwa, wędzonki, podpłomyki, lody i ciasta.
Nasi drugoklasiści uczestniczyli w warsztatach cukierniczych, w trakcie których samodzielnie robili z masy marcepanowej Minionki. Następnie ozdabiali kolorowymi lukrami piernikową choinkę, ludzika i gwiazdkę. Dzieci zrobiły także czekoladowego lizaka. Na koniec warsztatów otrzymały pamiątkowe zdjęcie. Po opuszczeniu firmy Connsoni drugoklasiści podziwiali w zagrodach różne zwierzęta. Następnie udali się do kawiarni, gdzie rozgrzewali się gorącą czekoladą. Wycieczka była bardzo udana.